Koolrabi met kaas

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1213 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de koolrabi's
  2. Snijd ze eerst in dikke plakken en daarna in reepjes, (zoals bij patat frites)
  3. Zet de reepjes op met ruim kokend water met wat zout
  4. Laat de reepjes 5 minuten koken
  5. Doe ze dan in een zeef en laat ze uitlekken en gedeeltelijk afkoelen
  6. Laat een pannetje met dikke bodem heet worden en smelt daarin de boter
  7. Roer de gezeefde bloem er door
  8. Blijf zolang roeren tot een glad en smeuïg mengsel is verkregen
  9. Schenk de melk erbij en blijf roeren tot alles aan de kook is gekomen en je een gladde saus hebt
  10. Laat de saus 2-3 minuten zachtjes sudderen
  11. Roer daarna 3/4e deel van de kaas en de mosterd door de saus
  12. Blijf roeren tot de kaas in de saus is opgenomen
  13. Peper en zout naar smaak toevoegen
  14. Oven voorverwarmen op 200°C
  15. Een ovenschotel invetten met een beetje boter en de koolrabireepjes over de bodem verdelen
  16. De saus er over schenken en met de rest van de kaas bestrooien
  17. De schaal, op een rooster, in het midden van de oven ong
  18. 25 minuten laten bakken tot er een mooi bruin korstje op gekomen is

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha