Koolschotel met kaas

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 620 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen, snijdt ze in blokjes en was deze
  2. Kook de aardappelblokjes in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 10 minuten beetgaar
  3. Giet dan de aardappelblokjes af
  4. Maak de kool schoon, snijdt hem klein en kook hem in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 10 minuten beetgaar
  5. Giet dan de kool af en breng het op smaak met nootmuskaat
  6. Maak de uien schoon en snijdt deze in ringen
  7. Verhit 1 eetlepel boter in een pan en fruit hierin de uiringen goudgeel
  8. Roer de geraspte kaas door de melk, maar houdt 2 eetlepels geraspte kaas apart
  9. Vet een ovenschaal in en leg hierin de helft van de aardappelblokjes
  10. Leg de helft van de uiringen op de aardappelblokjes, dan de melk met de kaas, dan de kool en daarboven de rest van de uiringen
  11. Leg de rest van de aardappelblokjes op de uiringen en bestrooi het met de achtergehouden kaas
  12. Leg hier en daar een klontje boter
  13. Zet de schaal 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha