Koolstamppot met kaas

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 642 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd de grootste een keer doormidden
  2. Haal lelijke bladeren van de kool en snijd de kool in vieren
  3. Verwijder de harde nerven en de stronken
  4. Snipper de kool fijn in de keukenmachine
  5. Breng een bodem water met zout aan de kook
  6. Leg de aardappels erin, leg de kool erop en kook het geheel in 30 minuten gaar
  7. Snijd de kaas in blokjes
  8. Schenk het kookvocht af maar bewaar dit
  9. Stamp de aardappels met de kool fijn en roer de boter, de melk, de kaas, de peper en de nootmuskaat erdoor tot een smeuïge puree ontstaat
  10. Voeg zo nodig wat kookvocht toe
  11. Warm de stamppot goed door en serveer deze in een voorverwarmde schaal

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha