Linzen met ananas

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1177 x
  • Reacties: 2 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Week de linzen 3 uur in een pan met ruim koud water
  2. Bak de blokjes spek uit in een pan tot ze bruin en knapperig zijn
  3. Voeg de olie toe en laat deze heet worden
  4. Fruit de kleingesneden uien en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten in het olie-spekmengsel
  5. Giet de geweekte linzen af
  6. Voeg de linzen, de tijm, wat zout en peper en zoveel water toe dat alles net onder staat
  7. Breng het geheel aan de kook
  8. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de linzen onder af en toe doorroeren ± 1 uur zachtjes koken tot ze gaar zijn
  9. Giet de linzen af
  10. Roer de tomatenketchup en de blokjes ananas door de linzen en laat het gerecht bij weinig hitte door en door warm worden

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (2)

  • Bezoeker24 nov 2007 om 21:58 Reageer

    Vegetarisch....met 200 gr. spekblokjes ...jaaaah ja??

  • Bezoeker25 nov 2007 om 15:37 Reageer

    Het is vast weer gekopieerd van een andere site en in een verkeerde caterogie geplaatst.Hier staan bijna alleen maar gekopieerde recepten.


Reageer zelf op dit recept

kaptcha