Linzenburger

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 60 minuten
  • Bekeken: 5415 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1
  2. Spoel de linzen in een zeef af en breng ze met 350 ml water en een beetje zout aan de kook
  3. Laat ze met deksel op de pan bij matige temperatuur 15 minuten wellen en dan een beetje afkoelen
  4. Giet ze af en laat ze uitlekken
  5. 2
  6. Was de lente-uitjes en snijd ze in kleine blokjes
  7. Spoel peterselie, dep droog, trek blaadjes van de stelen en hak ze fijn met de pompoenpitten
  8. 3
  9. Roer linzen en uienmengsel, peterselie, pompoenpitten, ei, eidooier en paneermeel door elkaar en breng op smaak met citroenschil, zout en cayennepeper
  10. Vorm van de massa 8 burgers
  11. 4
  12. Verit olie in een pan met antiaanbaklaag
  13. Bak de burgers (in porties) in 10 minuten rondom bruin bij een matige temperatuur
  14. Lage glycemische indexwaarde
  15. Ook koud lekker
  16. Tip: gebruik kruidenpaneermeel en voeg wat chilipoeder toe
  17. Erg lekker!!

Reageer zelf op dit recept

kaptcha