Maanzaadbrood

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 607 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef de bloem met het zout
  2. Roer er de gist, de suiker en het citroenraspsel door
  3. Klop het ei met de lauwe melk en gesmolten boter
  4. Voeg dit mengsel toe aan de bloem en roer tot een zacht deeg
  5. Kneed het deeg 8 minuten tot het glad en elastisch is
  6. Laat het afgedekt met ingevette plastic folie 1 uur rijzen tot het dubbele volume
  7. Maak de vulling
  8. Maal het maanzaad fijn in een keukenmachine
  9. Roer er de boter en de overige ingredienten door
  10. Rol het deeg uit tot 2 rechthoeken van 30 x 45 cm
  11. Verdeel de vulling over de beide deeglappen
  12. Rol ze op als een rollade en bestijk ze met eierglazuur
  13. Verwarm de oven voor op 190? C
  14. Laat de broden rijzen tot het dubbele volume
  15. Bak de maanzaadbroden 35 minuten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha