• Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 710 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Los de gist en 2 theelepels suiker in de melk op en zet dit ± 10 minuten op een warme plek weg
  2. Zeef de bloem, 2 theelepels zout en het bakpoeder boven een kom, meng er 2 theelepels suiker, het gistmengsel, de olie, de yoghurt en het ei door en kneed het tot een samenhangende deegbal
  3. Kneed het deeg met de handen nog 10 minuten tot het elastisch is
  4. Leg de deegbal in een met olie ingevette kom en bevochtig het met druppels water
  5. Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg op een warme plek ± 1 uur rijzen
  6. Verwarm de oven voor op de hoogste stand en verwarm een ingevette en bestoven bakplaat in de oven voor
  7. Kneed het deeg even door en verdeel het in 6 stukken
  8. Dek de stukken deeg af met een vochtige doek
  9. Rol elk stuk deeg uit tot een ovale lap van 12 x 25 cm
  10. Sla de deeglap met een harde klap op de gloeiend hete bakplaat en schuif de bakplaat snel in de oven, het deeg bolt dan op
  11. Haal de naan uit de oven en houd hem warm tussen twee doeken
  12. Verwarm de grill voor, schuif de naan op het rooster ± 10 cm onder de hete grill en laat hem in ± 30 seconden lichtbruin kleuren
  13. Houd de naan opnieuw tussen twee doeken warm

Soortgelijke recepten

Peshwari naan

20 min

Naan-brood

20 min

Naan-brood1

20 min

Reageer zelf op dit recept

kaptcha