Nan-e barbari Perzisch brood

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 887 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak een kuiltje in 500 g tarwebloem
  2. Brokkel er 30 g gist in en los op met 2 ½ dl lauw water, strooi er wat bloem over en laat een kwartier afgedekt staan
  3. Voeg 6 lepels olijfolie toe, kneed even, voeg dan 2 theel
  4. zout toe
  5. Kneed een soepel deeg
  6. Laat een uur rijzen
  7. Verdeel het deeg in 2 bollen
  8. Laat 10 minuten onder een vochtige doek liggen
  9. Rol uit tot ovalen van 32 x 16 cm en leg zover mogelijk uiteen op een niet ingevette bakplaat
  10. Druk er in de lengte diepe groeven in op 2 cm afstand van elkaar, het bakblik moet geraakt worden
  11. Bestrijk met melk, bestrooi met sesamzaad en laat 10 minuten narijzen zonder te bedekken
  12. Bak 25-30 minuten op 200°
  13. Vers en warm eten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha