Ovenschotel met witlof

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1426 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Verwijder de bittere stukjes van de achterzijde van de witlofstronkjes
  3. Snijd de witlof in grove stukken en spoel de groente goed af onder de kraan
  4. Pel de sjalotjes en hak ze zeer fijn
  5. Laat wat boter smelten in de braadpan, voeg hierbij twee uitgeperste teentjes knoflook hier aan toe en fruit hierin de fijngesneden sjalotjes tot een goudbruin mengsel ontstaat
  6. Voeg hier een scheutje witte wijn aan toe
  7. Stoof in dit mengsel de witlof ca
  8. 10 minuten op niet te hoog vuur en breng het geheel op smaak met peper en zout
  9. De witlof uit de braadpan halen, de groente in de ovenschaal plaatsen, overgieten met de braadsaus en bestrooien eerst met de oude kaas en daarna de parmezaanse kaas
  10. Plaats de schaal in de oven totdat de kaas gesmolten is en een mooi lichtbruin korstje heeft gekregen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha