Pain de campagne

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 686 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meet 3 dl lauw water af in een kom en strooi er de verse of gedroogde gist over
  2. Gebruikt u gedroogde gist, laat het mengsel dan 20 minuten rusten
  3. Zeef de bloem met het zout in een kom
  4. Roer er de zemelen en tarwekiemen door
  5. Wrijf er de margarine door
  6. Voeg het gistmengsel, moutextract en de yoghurt toe en roer alles tot een zacht deeg
  7. Kneed het 5 minuten tot het glad is en laat het afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
  8. Sla het deeg in en druk de luchtbellen eruit
  9. Vorm een langwerpig brood en leg dit op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat
  10. Laat het brood afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume
  11. Bestrooi het met meel en zemelen en kerf het enkele malen kruiselings in
  12. Verwarm de oven voor op 220°C en bak het brood 20 tot 25 minuten tot het hol klinkt als u er tegen tikt

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha