Pizza met ei en appel

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1320 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1 uur rijstijd Doe de bloem met 1 theelepel zout en een snufje suiker in een kom en maak een kuiltje in het midden
  2. Verwarm de melk in een pannetje
  3. Los in kommetje de gist op met een beetje lauwe melk en doe dit in een kuiltje
  4. Doe de rest van de melk erbij en roer eerst alles door elkaar
  5. Gaat het roeren niet meer begin dan met kneden tot er een soepel deeg ontstaat dat niet meer aan de handen plakt
  6. Maak er een deegbal van, leg deze in de kom, zet de kom in een bak warm water met een doek erover
  7. Laat het deeg 1 uur rijzen
  8. Vet een bakplaat in
  9. Kneed na 1 uur het deeg door en druk het op een bakplaat uit tot een grote ronde koek
  10. Laat de tomaten uitlekken, snijdt ze iets kleiner en leg ze op de deegkoek
  11. Laat de ansjovisfilets uitlekken en leg deze op de tomaten
  12. Strooi er war oregano over
  13. Maak de uien schoon, snijdt ze in ringen en leg ze over de ansjovis
  14. Strooi de geraspte kaas er over en breek hier de eieren op
  15. Bestrooi de eieren met peper en zout
  16. Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven van 220 graden en bak de pizza in 20 minuten gaar en bruin

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha