Pommes Anna

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 900 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C
  2. Vet de vorm in met boter
  3. Schil de aardappels en snijd ze met de keukenmachine in plakjes van 2 mm dikte
  4. Was ze niet
  5. Leg ze dakpansgewijs in de vorm
  6. Bestrooi elke laag met zout en peper voor er verder 'gebouwd' wordt
  7. Bouw door tot iets boven de rand van de vorm of de pan
  8. Giet de olie erover en bedek de bovenkant met de rest van de boter
  9. Zet de pommes Anna 40 minuten in de oven
  10. Druk regelmatig aan met een deksel die iets kleiner is dan de vorm
  11. Controleer op gaarheid met een vork
  12. Laat het braadvocht eruit lopen en stort de aardappeltaart op een platte schaal

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha