Pompoensouffl

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 718 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Leg de pompoenstukjes in een warmtebestendige zeef of een stoommandje en zet dit in een pot met een bodem water
  2. Stoom de pompoen tot hij gaar is (het water mag de pompoen niet raken)
  3. Pureer dan de pompoenstukjes
  4. Strijk ondertussen 4 soufflépotjes in met boter en strooi er het paneermeel in
  5. Verwarm de oven voor op 200°
  6. Smelt 30 gr boter in een steelpannetje en roer er de bloem door
  7. Voeg vervolgens beetje bij beetje het sinaasappelsap en het limoensap toe tot het mengsel dikker wordt
  8. Doe er de gember bij
  9. Laat al roerende 30 sec koken
  10. Neem de pan van het vuur en roer er de eierdooier, de pompoen, het zout en 2 el Parmezaanse kaas door
  11. Klop de eiwitten stijf en haal ze dan voorzichtig door het pompoenmengsel
  12. Doe het mengsel in de soufflépotjes en strooi er de rest van de kaas over
  13. Zet de vormpjes in de oven en bak de soufflé 10 à 15 min (al naargelang de oven waarmee u werkt: warme lucht of gewoon) tot hij mooi gerezen is en er stevig uitziet
  14. Versier de soufflé nog met een plukje peterselie of kervel

Reageer zelf op dit recept

kaptcha