Puri Gefrituurd volkorenbrood

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 532 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef het meel met zout in een kom
  2. Klop geleidelijk het water erdoor en meng tot een stevig deeg
  3. Voeg de ghee of boter toe en kneed het goed
  4. Laat het geheel afgedekt 30 minuten rusten
  5. Verdeel het deeg in 8-10 stukken van 3 cm doorsnee en vorm hiervan ballen
  6. Rol ze op een met bloem bestoven werkvlak uit tot rondjes van bijna 3 mm dik
  7. Verhit in een grote pan met dikke bodem de olie matig heet tot een stukje Puri meteen gaat sissen en drijven
  8. Frituur de Puri's een voor een 1 1/2 minuut tot ze uitzetten en bovendrijven; schep er intussen hete olie over
  9. Haal ze eruit met een schuimspaan en laat ze uitlekken op keukenpapier
  10. Houd ze warm in de oven en bak de rest
  11. Serveer ze warm

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha