Rahkapiirakka Fins kwarkbrood1

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 544 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Strooi de gezeefde bloem in een hoge mengkom en roer het zout erdoor
  2. Maak een kuiltje in het midden en strooi er de gist, de suiker en de kardemom in
  3. Giet er de melk en het losgeklopte ei op en begin met een houten lepel van binnen naar buiten te roeren
  4. Voeg er dan de zachte boter aan toe en kneed alles tot een samenhangend deeg
  5. Kneed er tot slot de gewassen en met keukenpapier gedroogde rozijnen door
  6. Laat het deeg onder een vochtige doek op een warme plaats 1 uur rijzen tot het volume zich heeft verdubbeld
  7. Kneed het deeg opnieuw door en rol het uit tot een vierkante lap van 1/2 cm dik
  8. Bekleed een beboterde, rechthoekige bakvorm of kleine braadslee met het deeg en laat de randen overhangen
  9. Roer de kwark, de gewassen en met keukenpapier gedroogde rozijnen, het losgeklopte ei, de melk, het sap en rasp van de citroen, de vanillesuiker en de suiker door elkaar en schep de vulling op het deeg
  10. Zet de vorm op het rooster, schuif alles midden in de op 200°C voorverwarmde oven en bak het kwarkbrood in ± 30 minuten bruin en gaar

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha