Rozijnenbrood luxe

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 840 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Los de gist samen met de suiker in een beetje lauwe melk op en laat even rusten
  2. Doe de bloem in een ruime kom, maak een kuiltje in het midden en strooi het zout aan de randen van de bloem
  3. N
  4. B
  5. : Vermijd contact van het zout met de gist, want zout vernietigt het gistingsproces
  6. Verdeel de boter over de bloemmassa en doe dan de gistoplossing, het ei en de overige melk in het kuiltje
  7. Kneed het deeg en bestrooi het af en toe met bloem tot het niet meer aan de handen kleeft
  8. Bedek het met een doek en laat het op een warme plaats ± 30 minuten rijzen
  9. Kneed de rozijnen door het deeg tot ze goed over de massa zijn verdeeld
  10. Dek opnieuw af en laat weer ± 30 minuten rijzen
  11. Vet een broodvorm in
  12. Kneed het deeg een derde maal en leg het in de broodvorm
  13. Bedek met een doek en laat op een warme plaats ± 45 minuten rijzen tot het deeg in omvang is verdubbeld
  14. Verwarm de oven voor op 230°C en bak het brood ± 45 minuten

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha