Souffl de pommes de terre et des herbes

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 597 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. VOORBEREIDEN: aardappelen in water met snufje zout in ± 20 minuten gaar koken
  2. Laten uitdampen
  3. Melk aan de kook brengen
  4. Aardappels pureren
  5. 2 eetlepels boter, hete melk en nootmuskaat toevoegen
  6. Iets laten afkoelen
  7. Eidooiers erdoor roeren
  8. Ruim water met kruiden aan de kook brengen
  9. Kruiden laten uitlekken, droogdeppen en fijn hakken
  10. Door puree spatelen
  11. BEREIDEN: oven voorverwarmen op 200 °C
  12. Eiwitten stijfkloppen en door puree spatelen
  13. Soufflévorm met rest van boter invetten en met bloem bestuiven
  14. In oven soufflé in ± 35 minuten laten rijzen en goudbruin bakken
  15. Garneren met peterselie en direct opdienen

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha