Spinaziestamppot met knoflook en oude kaas

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1198 x
  • Reacties: 2 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Nederland staat bekend om zijn stamppotten
  2. Ze zijn makkelijk te bereiden Vaak zijn de (op)gebakken overgebleven porties (kliekjes) de volgende dag nog het lekkerst! en kosten over het algemeen weinig geld
  3. Voorbereiding (10 min
  4. ) Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken
  5. Bereiding (35 min
  6. ) Doe de in stukken gesneden aardappelen in een pan en strooi er het zout over
  7. Vul de pan met zoveel water dat de aardappelen net onder staan
  8. Breng ze aan de kook en laat ze op een matig vuur in circa 20 minuten gaar worden
  9. Smelt ondertussen de boter en bak de spekblokjes hierin zachtjes uit
  10. pel en snipper de ui en de knoflook en bak ze in 3 minuten met de spekblokjes mee
  11. Giet het vocht van de aardappelen af
  12. Laat de aardappelen in de pan op een laag vuur 3 minuten drogen
  13. Even opschudden en fijnstampen
  14. Voeg het spekmengsel aan de aardappelen toe en roer er beetje bij beetje de rauwe gewassen spinazie (of ontdooide en verwarmde diepvriesspinazie) door
  15. Breng eventueel de stamppot op smaak met mosterd, zout en peper
  16. Roer vervolgens de oude kaas erdoor
  17. Garneer de stamppot eventueel met extra plakjes uitgebakken spek of klop door de vers gemaakte aardappelpuree klontjes roomboter en eventueel een gefruit uitje, wat uitgebakken spekjes en geraspte kaas
  18. Lekker met gehaktballen
  19. Extra In plaats van rauwe spinazie kan ook diepvriesspinazie worden genomen, maar die moet dan eerst worden ontdooid en verwarmd, alvorens aan het aardappelspekmengsel toe te voegen

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (2)

  • Bezoeker06 mrt 2008 om 16:18 Reageer

    Dit is geen vegetarisch gerecht..!

  • Bezoeker19 mei 2008 om 08:45 Reageer

    ik vind is eens iets anderskan ook gebruikt worden als apperitief hapjemaar dan iets kleiner gemaaktBV


Reageer zelf op dit recept

kaptcha