Spinazietaart met kaas en noten

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1470 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Voorbereiden: Meng de bloem, het zout, de olie en de kwark tot een glad deeg
  2. Dat gaat het makkelijkste met een foodprocessor
  3. Rol het deeg met een licht met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap met een doorsnee van 30 cm en druk het deeg in de ingevette vorm
  4. Snijd het teveel aan deeg weg
  5. Zet de met deeg beklede vorm tot verder gebruik weg in de koelkast
  6. Bereiden: Verwarm de oven op 200 graden
  7. Laat de schoongemaakte en gewassen spinazie kort slinken met aanhangend water
  8. Giet in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit
  9. Hak de spinazie grof
  10. Hak de noten grof
  11. Klop de eieren met de slagroom en wat zout en peper los in een kom
  12. Verkruimel er de roomkaas bij
  13. Schep de grofgehakte spinazie en de noten door
  14. Schep de vulling in de met deeg beklede vorm
  15. Bestrooi met de geraspte kaas
  16. Bak de taart in ca 30 gaar en goudbruin

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha