Tomaat-ovenschoteltje

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 713 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten door ze in water dat net van de kook af is te leggen en daarna de velletjes er met een scherp mesje af te halen
  2. Halveer de tomaten
  3. Snijd de ham in dobbelsteentjes en de mozzarella in plakken
  4. Ontkorst eventueel het brood
  5. Vet een ovenschaal dun met olijfolie in en beleg de bodem met brood, leg daarop de ham en de tomaten en dek af met mozzarella
  6. Bestrooi de schotel met zout en royaal peper en leg hier en daar een takje basilicum
  7. Vermeng nog 2 eetlepels olijfolie met de knoflook uit de pers en druppel dit erover
  8. Zet de schotel in een vrij hete oven: de eerste 10 minuten op 200 C, daarna nog 10 minuten op 150 C
  9. Ontvel de tomaten door ze in water dat net van de kook af is te leggen en daarna de velletjes er met een scherp mesje af te halen
  10. Halveer de tomaten
  11. Snijd de ham in dobbelsteentjes en de mozzarella in plakken
  12. Ontkorst eventueel het brood
  13. Vet een ovenschaal dun met olijfolie in en beleg de bodem met brood, leg daarop de ham en de tomaten en dek af met mozzarella
  14. Bestrooi de schotel met zout en royaal peper en leg hier en daar een takje basilicum
  15. Vermeng nog 2 eetlepels olijfolie met de knoflook uit de pers en druppel dit erover
  16. Zet de schotel in een vrij hete oven: de eerste 10 minuten op 200 C, daarna nog 10 minuten op 150 C

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker20 jul 2007 om 18:43 Reageer

    Waarom staat dit recept bij de vegetarische recepten???


Reageer zelf op dit recept

kaptcha