Tortilla s

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 615 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zeef de bloem met het zout in een kom en wrijf het vet erdoor
  2. Voeg zoveel warm water toe dat u een zacht, licht kleverig deeg krijgt
  3. Kneed het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak tot het niet meer plakt
  4. Verdeel het in 6 stukken
  5. Rol 1 stuk uit tot een zeer dunne lap en snijd hieruit met behulp van een schoteltje zoveel mogelijk rondjes van 12 cm doorsnee
  6. Herhaal met de resterende deegballen en deegrestjes
  7. Verhit een koekepan of grilleerplaat met anti-kleeflaag en bak elke tortilla zonder vet circa 40 seconden aan elke kant
  8. Ze moeten zacht blijven en bruine spikkels krijgen
  9. Als u ze te lang bakt, worden ze te broos
  10. Stapel de tortilla's op en dek ze af met een doek
  11. Serveer ze warm

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha