Witlof gebakken

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2412 x
  • Reacties: 2 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. VOORBEREIDEN: oven voorverwarmen op 170°C
  2. Stronkjes uit witlof snijden en witlof in lengte halveren
  3. Braadslede met 1 eetlepel boter invetten
  4. Witlof erin leggen
  5. ± 1 cm kokend water, citroensap en suiker in braadslede schenken
  6. Afdekken met aluminiumfolie
  7. In oven witlof ± 10 minuten zachtjes smoren
  8. Witlof laten uitlekken en goed droogdeppen
  9. BEREIDEN: oven voorverwarmen op 240 °C
  10. Plakjes bacon om witlof wikkelen, blaadje laurier eronder steken en in braadslede leggen
  11. Puntjes van witlof afdekken met aluminiumfolie
  12. Rest van boter in vlokken erover verdelen
  13. In oven in nog ± 20 minuten witlof gaar en bacon knapperig bakken
  14. Voor serveren laurier verwijderen
  15. Op schaal schikken en garneren met peterselie

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (2)

  • Bezoeker28 okt 2010 om 18:09 Reageer

    niet vegetarisch

  • Bezoeker26 feb 2015 om 15:28 Reageer

    Leuk recept, was lekker, alleen heb ik de oventijd wat verlengd want de bacon was nog niet écht knapperig!


Reageer zelf op dit recept

kaptcha