Week de witte bonen een nachtje in een pan met ruim koud water
Kook de
witte bonen in ± 1 uur in het weekwater gaar
Laat de bonen
uitlekken en vang het kookvocht op
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten
Roer de paprika door de gefruite ui
Voeg de stukjes tomaat en de oregano
toe
Draai de hittebron laag en laat het mengsel onder nu en dan
doorroeren ± 10 minuten zachtjes sudderen tot een vrij dikke saus
is ontstaan
Vermeng de uitgelekte witte bonen in een pan met de tomatensaus, de
blokjes pompoen en zoveel van het opgevangen kookvocht van de witte bonen
dat alles net onder staat
Breng het geheel aan de kook
Draai de
hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles 15 minuten zachtjes
koken tot de blokjes pompoen volkomen gaar zijn
Voeg de maïskorrels
toe, maak het geheel op smaak met wat zout en peper en laat het gerecht
nog 5 minuten zachtjes doorkoken