Witte broodjes rozemarijnbroodjes en zoute bro

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 695 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Witte broodjes, rozemarijnbroodjes en zoute broodjes Los de suiker op in lauw water
  2. Los de gist op in dit mengsel
  3. Zeef de bloem en vermeng het met het zout (1 afgestreken eetlepel = 15 gram)
  4. Als het gist in het water tot leven is gekomen, bloem en vocht in de machine* tot deeg kneden
  5. Voeg ook de gesmolten boter toe
  6. Ga gedurende 4 tot 5 minuten door met kneden totdat een samenhangende deegbal ontstaat, die loslaat van de kom
  7. Fruit 2 eetlepels rozemarijnblaadjes in olijfolie
  8. Voeg het afgekoelde mengsel toe aan een derde deel van het deeg
  9. Laat de twee deegsoorten rijzen op maximaal 24°
  10. Kneed het deeg daarna opnieuw en laat weer rijzen
  11. Vorm er broodjes van, laat opnieuw rijzen
  12. Smeer in met eierdooier
  13. Strooi over een derde deel van de broodjes grof zeezout
  14. Zet de broodjes in een voorverwarmde oven van 250°
  15. Zet de oven daarna op 200°

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha