Zuurkool Tonny

vegetarisch
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 956 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Door het fermentatieproces van zuurkool bevat deze een stof waardoor aardappelen moeilijk gaar worden; kook ze dus apart
  2. Op deze manier wordt zuurkool erg lekker: Snipper 1 sjalot en 1 teentje knoflook ragfijn en zet ze aan in ganzenvet, maar laat ze niet kleuren
  3. Doe de zuurkool erbij en zoveel bouillon dat de zuurkool onder staat
  4. Laat op zacht vuur ? 45 minuten stoven tot het vocht is verdampt
  5. Laat in een vergiet uitlekken en warm de zuurkool op met een klontje boter
  6. Als de zuurkool met fazant wordt gegeten, is het lekker om het pootvlees, in kleine stukjes gesneden, met de zuurkool mee te stoven en de bouillon te gebruiken die van het karkas is getrokken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha