Aardappel-omelet met uien en pijnpitjes maaltijd

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1453 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen in plakjes, halveer de uien en snijd ze in heel smalle partjes
  2. Verhit in een grote koekenpan, hapjespan of hittebestendige keramiek ovenschaal ¾ dl olijfolie, doe hierin de aardappelen, uien en knoflook uit de pers en dek de schaal af
  3. Laat het gerecht heel zachtjes bijna gaar worden in ± 20 minuten, schep af en toe om
  4. Klop de zure room in een ruime kom met 1 ei los
  5. Voeg dan de rest van de eieren, zout en peper naar smaak en de cayennepeper toe
  6. Schep het aardappelmengsel hierin om
  7. Veeg de koekenpan schoon met een stukje keukenpapier en verwarm de rest van de olie erin
  8. Schep de eiermassa erin en bak de omelet droog op laag vuur, maak hem af en toe van de bodem los en laat hem steeds weer met ongestold ei opvullen
  9. Keer de omelet met behulp van het pannedeksel of een groot bord
  10. Strooi de pijnpitjes erop en bak de onderkant goudbruin bakken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha