Barramundi Andre Rieu

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 45 minuten
  • Bekeken: 1475 x
  • Keuken: Australie
  • Reacties: 2 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Barramundi is één van de meest geliefde vissen bij Australische sportvissers
  2. Ze kunnen zelfs zwaarder worden dan 50 kg
  3. De visfilet is wit van kleur, stevig en heeft een milde smaak
  4. De vis leeft in zoete en zoute wateren in Noord-Australië
  5. De kans dat je de Barramundi elders aan de haak slaat, is vrij klein… Om toch van dit gerecht te kunnen genieten, zou je een reisje Australië kunnen boeken, of je koopt de Barramundi bij 1 van de twee Nederlandse kwekerijen die er nu zijn
  6. Een tongstrelend gerecht voor de échte visliefhebber
  7. Zet de visbouillon met de witte wijn op een matig vuur en laat deze voor de helft inkoken
  8. Voeg de room toe en laat het geheel weer voor de helft inkoken
  9. Meng de blokjes koude boter met een staafmixer door de saus
  10. Breng het geheel op smaak met zout en peper en een klein scheutje citroensap
  11. Snijd ondertussen de knolselderij en de aardappels in blokjes
  12. Kook de groente in wat water en een snufje zout gaar
  13. Giet het water af en meng de knolselderij en de aardappels met de boter en een scheutje melk tot een luchtige puree
  14. Breng het geheel op smaak met een snufje zout en peper
  15. Verwarm de oven voor op 180 °c
  16. Besprenkel een bakplaat royaal met olijfolie en bestrooi deze met zout en peper uit de molen
  17. Wentel de vismoten hierdoor en marineer de bovenzijde van de vis even in de olijfolie
  18. Meng de gehakte, verse kruiden met de broodkruimels en druk vervolgens de bovenzijde van de vis in dit mengsel om deze te paneren
  19. Leg de vis terug op de bakplaat met de kruidenkorst boven
  20. Plaats de vis midden in de oven en laat deze 8 tot 10 minuten bakken
  21. Giet wat olijfolie in een wokpannetje en fruit hierin de knoflook en de spinazie
  22. Voeg de room toe en laat het geheel een beetje inkoken
  23. Breng het mengsel op smaak met peper en zout
  24. Verwarm de puree en de saus
  25. Schep de puree midden op de borden en verdeel de spinazie hierover
  26. Leg de vis hierop en giet de saus om het geheel
  27. Garneer het gerecht af met een vers blaadje basilicum

Reacties op dit recept (2)

  • Noordkaper28 mei 2008 om 10:11 Reageer

    Lekker recept, lang leven Andre!

  • Bezoeker13 okt 2008 om 12:21 Reageer

    wanneer u barramundi zoekt kijk dan op onze website www.vissen-barramundi.nl


Reageer zelf op dit recept

kaptcha