Caponata e pesce spada zwaardvissteaks

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 787 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snij de aubergine in blokjes, leg in een vergiet en bestrooi met zout
  2. Na 15 minuten koud afspoelen en droogdeppen met keukenpapier
  3. Ontvel de tomaten en snij in blokjes
  4. Schil de bleekselderij met een dunschiller en snij in stukjes van 1 cm
  5. Snipper het ui
  6. Verhit 4 lepels olie in wok of hapjespan
  7. Bak de aubergine in 5-6 minuten goudbruin, laat op keukenpapier uitlekken
  8. Verhit in een andere pan 2 lepels olie en fruit het ui zachtjes 5 minuten
  9. Voeg bleekselderij, olijven en tomaat toe en bak 5 minuten zachtjes
  10. Suiker, azijn, 1 lepel kappertjes en aubergine toevoegen en op hoog vuur 5 minuten bakken tot het vocht is opgenomen
  11. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen
  12. Bestrijk de vis dun met de rest van de olie, bestrooi met zout en peper en bak in een anti-aanbakpan in 5-6 minuten goudbruin, halverwege keren
  13. Verdeel over 4 borden, verdeel het groentemengsel erover, garneer met de rest van de kappertjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha