Cataplana Portugal

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 10569 x
  • Reacties: 5 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Onderstaand recept heb ik ooit ergens van het web 'geplukt' en is hier in huis een echte 'topper'; snel, makkelijk en bijzonder smaakvol
  2. Past in een zomers avontuur op het terras
  3. Aan te passen aan elke smaak en voorkeur
  4. Doe olijfolie in de pan
  5. Braad het varkensvlees op hoog vuur aan
  6. Draai het vuur lager
  7. Fruit de ui, de knoflook en de paprika tot de ui glazig ziet
  8. Voeg dan de chorizo toe
  9. Even mee laten bakken
  10. Voeg dan de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de wijn, het citroensap, de pepersaus, de bieslook en zout en peper naar smaak toe
  11. Op hoog vuur wat laten inkoken
  12. Voeg dan de vis/schelpdieren toe
  13. (Ik geef er altijd de voorkeur aan om de Frutti di Mare in een andere pan klaar en gaar te maken, en later bij te voegen
  14. ) Twee minuten mee laten koken
  15. Garneren met de peterselie

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (5)

  • Bezoeker20 feb 2007 om 10:31 Reageer

    graag afdruk groter lettertype

  • Bezoeker09 nov 2007 om 19:03 Reageer

    sorry maar cataplana com ananas e champignons is echt een groffe verkrachting van deze lekker recept. Naide

  • Bezoeker13 nov 2007 om 16:51 Reageer

    heb nog nooit varkensvlees en chorizo in de cataplana gegeten in de algarve, dat is weer hollands . tjonge tjonge . een potugese vrouw

  • Bezoeker13 nov 2007 om 16:52 Reageer

    cataplana hoort met vis of met kip, niet samen dat is paella. dag hoor de groetjes van een potugees gezin.

  • Bezoeker07 nov 2010 om 20:45 Reageer

    Cataplana kan op div. manieren worden bereidt. Zelf doe ik dat met varkenshaas,ameijoas en chori├žo. Smaakt heerlijk en is toch echt Portugees hoor.


Reageer zelf op dit recept

kaptcha