Creoolse garnalen

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1168 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote braadpan met dikke bodem
  2. Voeg de bosui, ui, paprika, knoflook en bleekselderij toe en fruit ze ± 10 minuten tot ze zacht zijn
  3. Roer er de tomaten en de wijn bij en laat het vocht onder regelmatig roeren tot de helft inkoken
  4. Roer er de clam juice, de kruiden en het citroensap bij, dek de pan af en laat de saus op middelhoog vuur ± 30 minuten koken; roer haar af en toe om
  5. Voeg dan de garnalen toe en laat ze 7-8 minuten meekoken tot ze roze zijn
  6. Verwijder het laurierblad en breng het gerecht zo nodig nog met kruiden op smaak
  7. Schep gekookte rijst in een schaal en leg daar de Creoolse garnalen bovenop
  8. Garneer met fijngesneden bosui en fijngeknipte peteselie en geef er knapperig knoflookbrood bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha