Creoolse schelvis

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1064 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snipper de ui en het teentje knoflook fijn
  2. Ontdoe de bleekselderij van draden, was ze en snijd ze in plakjes
  3. Ontdoe de paprika's van zaadlijsten en zaad, was ze en snijd ze in blokjes
  4. Doe de boter in een ovenvaste glazen schaal van 1 liter inhoud en laat die in ± 1 minut op 100% smelten
  5. Doe er de fijngesneden groenten bij en verwarm ze (afgedekt) 5-7 minuten op 100% tot ze beetgaar zijn
  6. Laat de tomaten uitlekken (het vocht wordt niet gebruikt) en schep ze met zout, peper en tabasco naar smaak door de groenten
  7. Doe de helft van het groentemengsel in een ronde of ovalen ovenvaste glazen schaal van 11/2 liter inhoud, leg er de schelvisfilets op, besprenkel ze met het citroensap en leg er tot slot de rest van de groenten op
  8. Verwarm de schaal (afgedekt) 8-10 minuten op 100% tot de vis gaar is en laat enkele minuten nagaren
  9. Serveer deze visschotel met gekookte rijst

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha