Forel met dille-roomsaus

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 3381 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog
  2. Snijd de teentjes knoflook in dunne schijfjes
  3. Snijd de citroen in plakken
  4. Leg een paar schijfjes knoflook, 2 plakjes citroen en een laurierblaadje in de buik van elke vis
  5. Bind de forellen eventueel dicht met een stukje keukentouw of steek er een cocktailprikker in
  6. Bestrooi ze met peper en zout en haal ze door de bloem
  7. Maak nu de dille-roomsaus
  8. Smelt de boter en voeg de visbouillon, mosterd en room toe
  9. Breng het mengsel aan de kook en laat de saus iets indikken
  10. Roer dan het citroensap en de dille erdoor
  11. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar
  12. Serveer ze op voorverwarmde borden met de saus erbij en garneer met witte druiven
  13. Serveer er krielaardappels met peterselie bij
  14. Lekker met broccoli

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker16 mrt 2011 om 22:28 Reageer

    Jongens die saus is gewoon kut. Té veel boter, té veel citroen, weinig smaak voor de rest. Niet lekker.


Reageer zelf op dit recept

kaptcha