Forel met tomaat en venkel uit de oven

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Bekeken: 4850 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C
  2. Spoel de forellen schoon onder koud water en dep ze droog
  3. Maak de venkel schoon, snijd de stelen en het groen eraf
  4. Halveer de knol en snijd de helften in plakken
  5. Kook de plakken venkel in een pan met weinig kokend water en wat zout in ca
  6. 5 minuten beetgaar
  7. Snijd de tomaten in plakjes
  8. Snijd het stukje kruidenboter in 8 plakjes
  9. Vul de buikholten van de forellen met plakjes venkel en plakjes tomaat
  10. Leg de plakjes kruidenboter en de takjes kruiden op de tomaat
  11. Leg de forellen naast elkaar in een ingevette ovenschaal en sprenkel de olijfolie erover
  12. Verdeel eventueel overgebleven tomaat en venkel naast de forellen in de ovenschaal
  13. Strooi er wat zout en peper over
  14. Laat de forellen in het midden van de oven in ca
  15. 20 minuten gaar worden
  16. Lekker met gebakken aardappeltjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha