Fried shrimp

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 657 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de okra's in stukjes van 1/2 cm (houd er ± 10 achter voor de garnering) en gooi de toppen weg
  2. Vermeng ze met het limoensap en zout en laat ze ± 30 minuten staan
  3. Pel de gamba's en pureer ze met de ebbie en de pinda's
  4. Bak de ui en knoflook ± 10 minuten zachtjes in de olie
  5. Voeg de stukjes okra, de garnalen-pindamassa en 1/2-1 dl water toe en laat dit ± 25 minuten stoven
  6. Breng op smaak met tabasco, zout en peper
  7. Meng de bloem met de kruiden en maak in het midden een kuiltje
  8. Klop 1 ei met wat bier los en schenk dit erin
  9. Meng vanuit het midden
  10. Maak het al roerend met de rest van het bier tot een glad beslag en laat dit ± 30 minuten rusten
  11. Klop het eiwit stijf en spatel het erdoor
  12. Verhit de frituurolie
  13. Haal de garnalen door het beslag en frituur ze ± 3 minuten (niet te veel tegelijk)
  14. Stoof de achtergehouden okra's in ± 20 minuten in de boter gaar
  15. Leg de garnalen op het okramengsel
  16. Garneer met koriander en hele okra's

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha