Gamba met spinazie basilicum en schorseneren

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1649 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Basilicumolie Spoel de basilicum af met koud water
  2. Laat in de blender samen met de olie en knoflook 2 minuten draaien
  3. Pel de gamba's bewaar het staartpantser (als u de koppen ook wilt gebruiken die eerst goed schoonspoelen)
  4. Kijk de gepelde gamba's na op darmkanaal
  5. Marineer de gamba's 1 uur in 1½ deciliter basilicumolie
  6. Saus Bak de gambastaartpantsers in wat olie flink aan
  7. Voeg tomatenpuree, mosselvocht, wijn, room en tijm toe en laat 1 uur zachtjes trekken
  8. Boen de schorseneren schoon en snij ze met een dunschillertje in de lengte in dunne plakken
  9. Frituur die en bestrooi ze met wat zout
  10. Was de spinazie, droog af en bak op in wat olie
  11. Laat de gamba's uitlekken en bak ze in een droge tefalpan*
  12. Zeef de saus, laat nog iets inkoken en breng op smaak
  13. Presentatie Schep midden op het bord wat spinazie, leg rondom, tegen de spinazie aan 7 à 8 gamba's
  14. Schenk er wat saus omheen en druppel daar wat basilicumolie in
  15. Garneer met de schorseneren

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha