Gambastaartjes met tomatensaus en courgettes

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 791 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Saus: Hak de sjalotjes fijn
  2. Pureer de tomaten in de foodprocessor en druk ze vervolgens door een zeef om de pitjes te verwijderen
  3. Zet de sjalotjes in een steelpan op met de witte wijn en laat het vocht op hoog vuur vrijwel verdampen
  4. Voeg de gezeefde tomaten toe en laat de saus tot de helft inkoken, Tot hier kan de saus van te voren worden bereid en indien nodig worden bewaard in de diepvries
  5. Breng voor het gebruik de saus op smaak met vers gemalen peper en zout en eventueel wat suiker naar smaak
  6. Warm de saus op en monteer deze vlak voor het opdienen, van het vuur af, met de boter
  7. Breek de koppen van de rauwe garnalen af en houd vier koppen apart
  8. Gooi de resterende koppen weg of gebruik ze voor een garnalenfond
  9. Pel de pantsers van de garnalenstaartjes (ook deze kunt u voor een fond gebruiken)
  10. Kerf de garnalen met een scherp mesje over de hele rugzijde ongeveer 1/2 cm in en verwijder de bittere ingewandstreng
  11. Snijd de tomaten in vier partjes en verwijder harde kern, zaadjes en vocht
  12. Leg de partjes plat op het werkvlak en glijd met een scherp mesje tussen vel en vruchtvlees
  13. Verwijder de velletjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van 1/2 cm
  14. Verhit in een steelpan met dikke bodem de olie met daarin de gepelde knoflookteen en bak in de hete olie de vier gepelde garnalen en de vier koppen gedurende 2 minuten om en om
  15. Schep de garnalen en koppen uit de pan en houd ze warm tussen twee warme borden
  16. Verwijder de knoflookteen uit de olie
  17. Blus de olie met de witte wijn (kijk uit voor spatten) en laat deze vrijwel verdampen op hoog vuur
  18. Voeg daarna de tomatencoulis toe
  19. Snijd de courgettes schuin in plakjes van 1/2 cm dik en doe deze in de saus
  20. Reduceer de saus op hoog vuur tot ongeveer de helft
  21. Voeg peper en zout toe en klop de boter er boven laag vuur met de garde doorheen om de saus te monteren
  22. Verdeel de saus met de plakjes courgette over vier warme diepe borden
  23. Leg in het midden van elk bord 2 garnalen en garneer met de garnalenkoppen en de tomaatblokjes
  24. Dien meteen op
  25. Tip Geef hierbij een mooie droge rijst!

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha