Garnalen zoetzuur

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 763 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de garnalen: Draai de kop eraf en trek de staart eraf
  2. Het is dan vrij eenvoudig de schaal - en daarmee de pootjes - eraf te pellen
  3. Als u grote, ongekookte garnalen gebruikt, maak dan een ondiepe snee over de lengte van de rug en verwijder het spijsverteringskanaal
  4. Was de garnalen en dep ze met keukenpapier droog
  5. Snijd de waterkastanjes in plakken, de paprika in vierkantjes en de lente-uitjes diagonaal in stukken van 3-1/2 cm
  6. Verhit een wok of een grote bakpan
  7. Voeg, als de pan heet is, de olie toe en roerbak de garnalen 1 minuut
  8. Haal ze met een frituurspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken
  9. Roerbak in de achtergebleven olie de lente-uitjes en de knoflook een paar seconden
  10. Voeg de paprika en, als u verse waterkastanjes gebruikt, de waterkastanjes toe en roerbak 30 seconden
  11. Voeg dan de ingrediënten voor de saus toe
  12. Breng het mengsel aan de kook en laat het 4 minuten sudderen
  13. Nu kunnen waterkastanjes uit blik worden toegevoegd
  14. Laat de saus boven flinke hitte nog 30 seconden koken
  15. Serveer direct met gestoomde witte rijst

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha