Garnalenkroketjes

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1057 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. E?n dag van tevoren: Week de gelatine 15 minuten in ruim koud water
  2. Kneus de steurgarnalen en zet ze in de olijfolie aan
  3. Voeg het bouquet toe en laat alles aanzweten
  4. Blus af met de melk, breng aan de kook en laat 20 minuten trekken
  5. Zeef het mengsel en laat het tot lauw (36?C) afkoelen
  6. Zoek de grijze garnalen uit en laat ze op keukenpapier drogen
  7. Smelt de boter, maar laat hem niet kleuren
  8. Voeg in ??n keer de bloem toe, roer goed tot er geen droge bloem meer in de pan is en voeg dan, onder stevig roeren, beetje bij beetje de lauwe melk toe
  9. Laat deze roux, onder voortdurend roeren, in 10 minuten gaar worden
  10. Neem de pan van het vuur, los de goed uitgeknepen gelatine in het mengsel op en voeg de garnalen, het citroensap en peper, zout en nootmuskaat toe
  11. Doe de rago?t over in een ondiepe schaal, laat afkoelen, bedek de schaal met plasticfolie en laat in de koelkast door en door koud worden
  12. De volgende dag: Verdeel de rago?t in 30 porties en vorm daar kroketjes van
  13. Klop de eieren los in een diep bord
  14. Rol de kroketjes eerst door de bloem, vervolgens door het losgeklopte ei, herhaal dit ??n keer en let goed op dat er geen barstjes in zitten
  15. Rol ze tenslotte door het paneermeel
  16. Vries de kroketjes die u niet meteen gebruikt in 'hapklare porties' in
  17. Verhit de arachideolie tot 180?C en bak de kroketjes, met ? 5 tegelijk (afhankelijk van de inhoud van de frituurpan), in ? 5 minuten goudbruin en krokant
  18. Laat ze op keukenpapier even uitlekken en frituur intussen de peterselie 2 minuten (niet langer, want dan wordt ze bitter)
  19. Leg op elk kroketje wat gefrituurde peterselie en serveer de kroketjes direct, bijvoorbeeld met een briochebroodje en licht gezouten boter of geef ze als bijgerecht bij een visschotel

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha