Garnalentoost op een bedje van zeewier

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 835 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Snijd de groente zo fijn mogelijk
  2. Spoel ze onder de koude kraan af en laat ze, uitgespreid op een doek, drogen
  3. Hak de garnalen en het varkensvlees zo fijn mogelijk of draai het in de keukenmachine tot puree
  4. Voeg het eiwit, zout, peper en maïzena toe en roer er een gladde farce van
  5. Verdeel de farce over de 2 witte boterhammen, strooi er het sesamzaad over en druk dit met de vlakke hand stevig aan
  6. Verhit wat olie in de wok of koekenpan en bak één boterham tegelijk
  7. Bak eerst de besmeerde kant en draai de boterham, als de onderkant bruin is, voorzichtig om en bak de andere kant
  8. Bak de tweede boterham op dezelfde wijze
  9. Verhit opnieuw wat olie, maar nu in een diepe pan of wok
  10. Bak de amandelen even lichtbruin en haal ze met een schuimspaan uit de olie
  11. Leg ze Op papier
  12. Doe de groente in de pan en bak die al omscheppend tot ze knapperig is
  13. Laat ze in een vergiet uitlekken en doe ze over op een verwarmde schaal
  14. Bestrooi ze met suiker en zout en verdeel er de amandelen over
  15. Halveer de toost en snijd ze aansluitend in repen
  16. Leg de groente erop en serveer direct

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha