Garnalenvlinders met hete komkommersaus

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 767 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de garnalen: verwijder de kop en de schaal, maar laat de staart vastzitten
  2. Maak op de rug van elke garnaal in de lengterichting een inkeping (niet doormidden snijden), vouw de garnaal open en druk hem plat in de vorm van een vlinder
  3. Haal de garnalen door een mengsel van bloem, peper en zout
  4. Schil de komkommer dun, snijd hem in 4 stukken en snijd die in de lengte in reepjes
  5. Verwijder de steeltjes, de zaden en de zaadlijsten van de Spaanse pepers en snijd het vruchtvlees in ringen
  6. Snijd de ui in dunne schijfjes en druk de ringen daaruit los
  7. Vermeng de tomatenpuree met de azijn en de suiker
  8. Maak een papje van het maïsmeel en het water en roer dit door het tomatenpureemengsel
  9. Smelt de boter in de wok en bak de garnalenvlinders aan beide kanten goudbruin
  10. Laat ze op keukenpapier goed uitlekken en houd ze warm
  11. Bak de komkommer, de ui en de Spaanse peper in de wok tot de ui glazig wordt
  12. Giet er dan de saus bij en breng het aan de kook
  13. Breng op smaak met peper en zout
  14. Serveer met gekookte witte rijst
  15. Giet de saus over de rijst en schep de garnalen erop
  16. Garneer met 2 partjes citroen
  17. De garnalen mogen met de hand worden gegeten
  18. Pak ze bij de staart

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha