Gegrilde Botervis met tomaten-courgettesaus

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 3 minuten
  • Bekeken: 3482 x
  • Reacties: 1 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Marineer per persoon een stuk botervisfilet (150 g) in wat olijfolie met verse tijm, rozemarijn en knoflook (ca
  2. 2 uur)
  3. Maak wat visbouillon van graten, ui, prei, peterselie, tijm laurier en peperkorrels
  4. Laat de bouillon _ uur trekken
  5. Zeef vervolgens de bouillon
  6. Tomaten-courgettesaus: Pureer een blik gepelde tomaten, wrijf dit door een zeef
  7. Snijd van een courgette dikke julienne, bak deze in wat olijfolie met 1 gehakte sjalot en wat knoflook
  8. Afblussen met 150 ml rode wijn, visbouillon en de gepureerde tomaat
  9. Rustig laten inkoken tot sausdikte
  10. Breng de saus op smaak met peper uit de molen en zout en wat verse tijm
  11. Gril de botervis in ca
  12. 10 minuten gaar en dresseer hem op gekookte pasta met daaromheen een aantal druppels saus
  13. Garneren met citroen en peterselie

Soortgelijke recepten

Reacties op dit recept (1)

  • Bezoeker02 sep 2007 om 20:44 Reageer

    Heel erg lekker, vooral de vis was perfekt. Alleen heb ik de saus naderhand gepureerd met de staafmixer, het gebruik van verse tijm is wel heel belangrijk voor de saus. Het is wel praktischer om aan te geven hoeveel bouillon je nog hebt voor de dikte van de saus. Ik moest hem behoorlijk lang laten indikken. Maar verder alle hulde voor dit gerecht,een 8


Reageer zelf op dit recept

kaptcha