Geroosterde zalm met groene aspergesalade

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1755 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Wrijf de zalmmoten in met zout en peper
  2. Bestrijk één kant met olie, bestrooi dik met de kruiden en glilleer of rooster deze kanten 3 minuten
  3. Vet dan de tweede kant in, met de kruiden bestrooien en grilleren
  4. Snijd van de asperges een stukje van de onderkant, kook ze 10-15 minuten en laat ze uitlekken
  5. Roer een dressing van 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels wijnazijn en 1 eetlepel pestosaus en breng op smaak met zout en peper
  6. Meng de gemengde sla met de waterkersblaadjes, lekker veel tuinkers en de in achten gesneden limoentjes en verdeel dit met de asperges over vier borden
  7. Druppel de dressing erover
  8. Leg de zalmmoten erop
  9. Serveer met een (in olijfolie met rozemarijn) 20 minuten gestoofd mengsel van (schoongemaakte) Parijse worteltjes, aardappeltjes, sjalotjes en knoflookteentjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha