Gevulde forel met amandelsaus

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 35 minuten
  • Bekeken: 2674 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog
  2. Borstel de citroen met heet water, rasp de schil en pers de citroen uit
  3. Roerbak de spinazie 3 minuten in de olijfolie met 1 geperst teentje knoflook, 1 theelepel citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, peper, zout en pijnboompitten
  4. Laat de spinazie iets afkoelen
  5. Verwarm de oven voor op 200°C
  6. Roer de resterende citroenrasp en het citroensap door de boter en zet deze even in de koelkast
  7. Bestrooi de forellen met peper en zout en vul ze met de spinazie
  8. Bestrijk 4 stukken aluminiumfolie licht met olie
  9. Leg de forellen erop, verdeel vlokjes citroenboter erover en vouw de folie losjes dicht
  10. Leg de pakketjes op de bakplaat en zet ze 20 minuten in het midden van de oven
  11. Klop intussen de slagroom half stijf
  12. Hak of maal de amandelen fijn
  13. Meng ze door de slagroom met een snufje nootmuskaat, peper en 1 theelepel citroenrasp
  14. Rooster de geschaafde amandelen goudbruin in een koekenpan
  15. Strooi de geroosterde amandelen erover
  16. Serveer ze met de amandelsaus
  17. Serveer er aardappelpuree of gekookte krieltjes bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha