Haring-aardappelgratin

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2221 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snij in plakjes van ½ cm dik
  2. Snij de ui in dunne ringen
  3. Doe aardappels, ui, tijm, laurier, peper en 3 dl slagroom in de pan, breng aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur koken
  4. Schep af en toe om
  5. Meng kaas en paneermeel
  6. Verwijder de staarten van de haring en halveer de haring
  7. Verwarm de oven voor op 200°
  8. Vet de ovenschaal in
  9. Verdeel de helft van het aardappelmengsel over de bodem
  10. Strooi de helft van de dille erover
  11. Verdeel de haring erover
  12. Schep de rest van het aardappelmengsel erover
  13. Schenk de rest van de slagroom erover
  14. Bestrooi met kaas-paneermengsel
  15. Laat in 20 minuten goudbruin bakken

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha