Heilbot met gemarineerde zalm beursje van gerookt

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1663 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. De dag voordien: Schik de zalm in een schaal en verdeel er de fijngehakte dille en het grof zout over
  2. Leg er een gewicht op en plaats ongeveer 12 uur in de koelkast
  3. De dag zelf: Dompel het preiblad enkele seconden in kokend water tot het soepel wordt en snijd er 4 lange, dunne slierten uit
  4. Spoel de zalm af, dep hem droog en snijd hem in dunne reepjes
  5. Vermeng met de garnaaltjes en verdeel dit mengsel over de 4 sneetjes heilbot
  6. Deze moeten perfect gesneden zijn, anders lukt het beursje niet! Plooi de heilbot dicht in de vorm van een beursje
  7. Schil de koolrabi en rasp ze met een middelgrote rasp
  8. Snijd de paprika en de ui in stukjes, doe ze in een beker en voeg het ei, de mosterd en de honing toe
  9. Mix dit fijn en voeg geleidelijk de olie en vervolgens de azijn toe
  10. Kruid met peper en zout
  11. Lepel een sausspiegel op 4 borden
  12. Verdeel in het midden de koolrabi en schik er de beursjes op
  13. Strooi de aardappelblokjes er omheen en garneer met enkele plukjes kervel

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha