Indische Gamba s

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 2816 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet de rijst in ruim water op en laat ± 15 min koken
  2. Verhit de olie in een wok
  3. Snijd een teentje knoflook in lengte reepjes en doe ze even (1,5 minuut) in de hete olie en doe er voor 2 minuten de gamba's bij en schep alles er uit op een bord
  4. Schrap de wortelen en snij ze in vermicelliachtige reepjes en doe ze in de hete olie(hebben meer tijd nodig als de rest van de ingrediënten )
  5. Hak de broccoli in stukken en snij de uien een keer door en snij 3 keer de helften in stukken die lekker grof blijven en doe ze bij de wortelen als die ruim 3 minuten liggen te garen
  6. Voeg ook de Peteh bonen er bij (die geven het gerecht een niet uit te leggen bijzondere smaak
  7. ) Doe de sambal, de rest van de knoflook in de wok en giet er de ketjap bij en de reeds geblancheerde gamba's
  8. Het gerecht heeft eigenlijk geen zout nodig
  9. Schep het gerecht uit de wok over de witte rijst op de borden en doe er een koud pilsje bij

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha