Inktvisbloemen met broccoli roergebakken

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 735 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak de inktvis schoon: verwijder kop, ruggengraat en inktblaad
  2. Snij op de buitenkant een rasterpatroon
  3. Snij dan in luciferdoosgrote stukjes
  4. Vermeng met 1 gehakt plakje gemberwortel, 1 thl/5 ml zout, rijstwijn en maizena
  5. Snij de broccoli in roosjes, de sjalot in stukjes van 2,5 cm, en de resterende gember in reepjes
  6. Verhit 2 lepels/30 ml olie, bak sjalot en gember, dan de broccoli
  7. Voeg suiker en zout toe, roer 2 minuten
  8. Haal alles eruit en leg opzij
  9. Verhit de rest van de olie, roerbak 1 minuut de inktvis, doe de broccoli erbij en roer goed
  10. Voeg sesamolie toe en serveer

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha