Kabeljauw ingestoken met parmaham peterseliesaus

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 1153 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Maak voor de peterseliesaus de uien en de groenten schoon en snijd ze fijn
  2. Verhit de olie in een grote pan en laat de groenten kleuren
  3. Doe de visgraten erbij en blus met de wijn en de Noilly Prat
  4. Voeg de stelen van de peterselie, de tijm en de laurier en zoveel water toe dat alles bedekt is
  5. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat de fond 25 minuten trekken
  6. Zeef de fond in een schone pan en laat hem op halfhoog vuur tot 3 dl inkoken
  7. Kerf het vel van de kabeljauw steeds op kleine afstand van elkaar met een scherp mes schuin in
  8. Snijd de ham in reepjes ter lengte van de inkepingen en steek deze in de huid van de vis
  9. Peper en zout de vis
  10. Verwarm de oven voor op 180 °C
  11. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet aan de velkant aan
  12. Leg de vis met de velkant naar boven op een bakplaat en laat hem in de oven in 10 minuten gaar worden
  13. Breng in een grote pan water met zout en een scheut olijfolie aan de kook en kook hierin de pasta beetgaar (2-3 minuten voor verse en 8-10 minuten voor gedroogde pasta)
  14. Prik het vel van de tomaten een keer in, dompel ze 30 seconden in kokend water en daarna in koud water
  15. Ontvel en halveer de tomaten en druk de pitjes eruit; snijd het vruchtvlees in blokjes
  16. Giet de pasta af en meng de tomatenblokjes en de geraspte kaas erdoor
  17. Zeef de visfond
  18. Was de peterselieblaadjes en snijd ze fijn, roer ze door de visfond
  19. Breng deze aan de kook en klop de boter in stukjes erdoor tot het een licht gebonden saus is
  20. Serveer de kabeljauw met de peterseliesaus, de pasta en gestoofde worteltjes

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha