Kabeljauw met peterseliesaus gestoofd

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 720 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°
  2. Schil de aardappels en snij in blokjes van 1 cm
  3. Snij de bosui in stukken van 1 cm
  4. Kook aardappels met bosui, eieren en zout in 10 minuten gaar
  5. Schrik de eieren en pel ze
  6. Bak de spekjes uit in een droge koekenpan met anti-aanbaklaag
  7. Snij de peterselie zo fijn mogelijk, houd 4 toefjes achter voor garnering
  8. Vet de ovenschaal licht in
  9. Leg de vis naast elkaar in de ovenschaal en bestrooi licht met zout
  10. Verkruimel het bouillonblokje erover
  11. Voeg 2 dl water en de wijn toe
  12. Dek af en stoof in de oven in 15 minuten gaar
  13. Schep de filets voorzichtig uit de schaal en houd warm onder alufolie
  14. Giet het stoofvocht in een pan en breng aan de kook
  15. Zet het vuur laag, voeg de peterselie toe en roer de blokjes boter erdoor zodat het licht bindt
  16. Voeg aardappel en bosui toe en warm kort mee
  17. Breng op smaak met peper
  18. Verdeel de saus over 4 diepe borden en leg de vis erin
  19. Halveer de eieren en leg op de vis
  20. Strooi de spekjes erover en garneer met de achtergehouden peterselie

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha