Kari bongkong lasak garnalen met komkommer

vis
  • Portie: 4 personen
  • Kooktijd: 20 minuten
  • Bekeken: 750 x
Print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schil de komkommer, snij overlangs door en verwijder het zaad met een lepel
  2. Snij de halve komkommers overlangs in vingerdikke repen en snij die overdwars in stukken van 5 cm
  3. Maak volgens de gebruiksaanwijzing kokosmelk van de santen
  4. Rasp de gemberwortel
  5. Doe met knoflook en ui in de blender en maak puree
  6. Doe die in een kom en meng venkelpoeder, ketumbar, kerrie en cayennepeper erdoor
  7. Verhit de olie, doe de puree in de pan en roerbak 3 minuten
  8. Doe de garnalen erbij, laat warm worden en doe de kokosmelk erbij
  9. Laat even koken, temper het vuur en schep komkommer en citroenrasp erdoor
  10. Voeg citroensap en suiker toe
  11. Proef, en doe naar smaak de rest van het sap en eventueel ansjovispasta erdoor

Soortgelijke recepten

Reageer zelf op dit recept

kaptcha